vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şoferul unui microbuz şcolar, prins beat la volan

Polițiștii au prins un șofer de microbuz școlar care băuse alcool, deși ducea acasă de la școală 4 elevi și un profesor.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest și avea o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. De aceea, șoferului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şoferul, care conducea un microbuz şcolar într-o comună argeşeană, a fost tras pe dreapta de poliţişti, după ce viceprimarul, care discutase cu el înainte, a avut impresia că este beat şi a sunat la 112.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În microbuz erau patru elevi şi o profesoară. 

Bărbatul este șofer de mai bine de 20 de ani. A fost angajat la primăria Teiu ca să conducă microbuzul școlar. Marți, cu o jumătate de oră înainte să preia elevii de la şcoală, a avut o discuție aprinsă cu viceprimarul, scrie observatornews.ro Edilul spune că atunci și-a dat seama că este băut. Dar nu l-a oprit să se urce la volan. I-a spus doar că va anunța poliția.

”I-am spus să nu plece, că miroase a băutură. N-am putut să stau lângă el, să îl păzesc. Am avut încredere în el că nu mai pleacă. Am sunat poliţia de faţă cu el, să reţineţi treaba asta, şi el tot s-a încăpăţânat şi a plecat”, a spus primarul.

Șoferului i-a fost deschis dosar penal însă va fi cercetat disciplinar şi de primărie. Autoritățile trebuie să găsească însă o soluție pentru transportul copiilor. Nu există alt şofer angajat la primărie. O posibilitate ar fi ca cei mici să fie conduşi chiar de viceprimarul care l-a reclamat pe şofer.

În perioada 30 august – 2 septembrie 2022, polițiștii de la rutieră au derulat activităţi de verificare a autovehiculelor destinate transportului de elevi. 139 de astfel de autovehicule au fost reinventariate, iar polițiștii rutieri au reinstruit 137 de conducători auto cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului. Instruirea șoferului prins astăzi băut la volan a fost făcută în 30 august 2022.

Foto: arhivă

Politica