sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Acțiuni de prevenire a consumului de droguri

Polițiștii olteni au desfășurat în acest weekend acțiuni de prevenire a consumului de droguri. Oamenii legii au fost prezenți atât la Slatina, dar și în Balș. În afară de acțiunile care au vizat cosnumul de droguri, polițiștii au discutat cu oamenii și despre prevenirea violenței domestice, dar și prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliști.

„La data de 24 septembrie 2022, polițiștii au fost prezenți printre participanții la Festivalul „Oltenii și restul lumii”, organizat în Parcul Tineretului, din municipiul Slatina, desfășurând activități informativ-preventive, pe linia violenței domestice și a traficului și consumului de substanțe psihoactive, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Activitățile au avut drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, în vederea prevenirii victimizării și comiterii de fapte penale de violență domestică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Participanții la Festivalul „Oltenii și restul lumii” au avut posibilitatea de a încerca ochelarii care distorsionează realitatea, inducând efectele consumului de alcool sau substanțe psihoactive, pentru a înțelege modul în care reacționează organismul în astfel de situații și la ce pericole sunt expuși atunci când consumă alcool sau substanțe psihoactive, fiind informați și despre consecințele juridice din acest domeniu.

De asemenea, la data de 25 septembrie 2022, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt, ai Poliției Orașului Balș și ai Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești au fost prezenți în orașul Balș, dar și în comunele limitrofe, desfășurând activități de informare a cetățenilor cu privire la consecințele violenței domestice și ale nerespectării regulilor de circulație de către bicicliști.

Beneficiarii au primit sfaturi de la polițiști despre modul în care pot gestiona situația în care sunt victimele violenței domestice, indicându-le instituțiile cărora se pot adresa în această situație, iar bicicliștii au fost informați despre conduita pe care trebuie să o aibă în momentul în care se deplasează pe drumurile publice, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Politica