joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipament medical nou la Spitalul „Filantropia” și la Neuropsihiatrie

Consilierii locali din Craiova se vor întâlni, online, în şedința ordinară din această săptămână și vor avea în față, printre altele, două proiecte privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli: unul de la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” Craiova și altul de la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.

Ambele unități medicale vor să achiziționeze echipament nou, doar că pentru acest lucru este nevoie de rectificări bugetare, pe care consilierii locali le vor analiza și vota în consecință.

Pentru Spitalul „Filantropia” este nevoie de 5 defibrilatoare, o targă mobilă și cu suprafață radiotransparentă, un electrocauter, un sistem automat hemoculturi și de 10 paturi de spital pentru copii, iar pentru acest lucru se solicită rectificarea bugetului astfel:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • 800,00 mii lei la „Venituri din contractele încheiate cu casele de asigurări sociale de sănătate” suma ce se va utiliza la partea de cheltuieli la Titlul II „Bunuri și servicii” pentru plata facturilor cu alimentele.
  • 464,00 mii lei la „Venituri din contractele încheiate cu direcțiile de sănătate publică alocate de la bugetul de stat” sumă ce se va utiliza la partea de cheltuieli la Titlul I ”Cheltuieli de personal” pentru acordarea voucherelor de vacanță pentru medicii rezidenți, planning familial și cercetare.
  • 204,00 mii lei la „Subvenții din bugetele locale pentru finanțarea cheltuielilor de capital din domeniul sănătății” sumă ce se va utiliza la partea de cheltuieli la Titlul XIII „Active nefinanciare”

Totodată, pentru Spitalul de Neuropsihiatrie este nevoie de un Electromiograf Computerizat, un electrograf cu capacitate multiplă de sonde doppler și de un doppler cu sondă creion și se cere rectificare bugetară astfel:

  • se suplimentează cu suma de 540,00 mii lei la „Venituri din contractele încheiate cu casele de asigurări sociale de sănătate”, conform contractelor încheiate cu CAS Dolj;
  • se diminuează cu suma de 610,00 mii lei la „Sume din bugetul de stat către bugetele locale pentru finanțarea investițiilor în sănătate”, deoarece nu s-a aprobat finanțarea cu aparatură medicală de la bugetul de stat, pe anul 2022;
  • se diminuează cu suma de 610,00 mii lei la „Vărsăminte din sectiunea de funcţionare pentru finanţarea secţiunii de dezvoltare a bugetului local;
  • se suplimentează cu suma de 610,00 mii lei la „Vărsăminte din secţiunea de funcţionare”, în vederea achiziționării de aparatură medicală din veniturile proprii ale instituției spitalicești. La partea de cheltuieli, se diminuează titlul II „Bunuri și servicii” cu suma de 70,00 mii lei astfel: se majorează cu suma de 540 mii lei art. bugetar ”Hrană pentru oameni”, conform prevederilor OMS 1488/2022; se diminuează cu suma de 610 mii lei art. bugetar „Medicamente” în urma analizei execuției bugetare.

  • De asemenea, la titlul XIII „Active nefinanciare”, finanțate din fonduri alocate în baza contractelor încheiate cu CAS Dolj, se modifică lista de investiții prin schimbarea valorii la următoarele obiective de investiții.

Politica