Dolj. Aproape 200 de amenzi în 4 ore

Polițiștii doljeni au dat 197 de amenzi, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, sâmbătă noaptea, 24 septembrie, în intervalul 22.00-02.00.

„În noaptea de 24/25 septembrie a.c., în intervalul orar 22.00-02.00, în județul Dolj, a fost organizată o acțiune cu efective mărite pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În cadrul acțiunii au fost angrenați 208 polițiști din cadrul structurilor de ordine publice, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Alături de polițiști s-au aflat și 49 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova”, potrivit IPJ Dolj.

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 96 de societăți comerciale, au fost legitimate aproximativ 1.025 de persoane, dar și 769 de autovehicule. De asemenea, au fost instituite 35 de filtre rutiere.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 98.367 de lei, dintre care 167 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 20 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 7 la alte acte normative.

De asemenea, au mai fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind confiscată suma de 2.292 de lei.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, au fost reținute 20 permise de conducere și retrase 19 certificate de înmatriculare. Au fost constatate 11 infracțiuni, 7 la regimul siguranței circulației pe drumurile publice și 4 pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

„Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică”, transmit polițiștii.

Un tânăr de 22 de ani, din Calafat, a fost prins de polițiștii Secției nr.10 Poliție Rurală Poiana Mare, în jurul orelor 23.35, în timp ce conducea beat pe strada Uturinului, din comuna Desa. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit IPJ Dolj, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere. Totodată, numerele de înmatriculare provizorii, montate pe autoturism, erau expirate din luna iulie 2021.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Un bărbat de 48 de ani, din comuna Unirea, a fost depistat de polițiștii Secției nr.9 Poliție Rurală Cetate, în jurul orelor 23.55, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 561 A, în comuna Unirea. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un bărbat de 38 de ani, din Craiova, a fost depistat în incinta unei săli de jocuri de noroc, situată pe bulevardul Nicolae Romanescu, în timp ce avea asupra sa un cuțit cu lama de aproximativ 10 cm.

Un tânăr de 24 de ani a fost depistat în incinta unei săli de jocuri de noroc, situată pe strada Amaradia, având asupra sa un box metalic și un spray iritant lacrimogen.

Doi bărbați de 25 și 35 de ani, ambii din municipiul Craiova, au fost depistați pe bulevardul Ilie Balaci, în apropierea unei săli de jocuri de noroc, având asupra lor câte un briceag cu lamă de 15 cm.

În toate cele patru situații au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Populare

Recomandări

Bătrân dat dispărut la Malu Mare

Un bărbat de 68 de ani a fost dat...

Un medic stomatolog, fost concurent la emisiunea Chefi la Cuțite, a murit!

Iulian spunea că nu a fost susținut financiar de familie...

Accident mortal la Leu

Accident mortal la Leu. Un bărbat de 46 ani...

Olanda și Suedia susțin aderarea României la Spaţiul Schengen

Ieri, 2 decembrie, Guvernul Suediei a obținut sprijinul Parlamentului...