SC Iridex Group Salubrizare: Se deschid stațiile de transfer, compostare și sortare din județ

SC Iridex Group Salubrizare anunță deschiderea stațiilor de transfer, compostare și sortare din județul Dolj începând cu 26 septembrie 2022. Astfel toate stațiile, de transfer și tratare a deșeurilor, construite în cadrul proiectului Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în judetul Dolj vor deveni funcționale.

Rolul stațiilor de transfer de la Filiași, Calafat, Băilești și Dobrești, a stațiilor de compostare de la Calafat și Mofleni și a stației de sortare de la Mofleni este acela de a optimiza fluxul de transport al deșeurilor către instalațiile de tratare/eliminare a acestora, precum și creșterea gradului de valorificare a deșeurilor colectate separat de către utilizatorii serviciului de salubrizare din toată aria administrativă a județului Dolj, inclusiv valorificarea deșeurilor biodegradabile colectate separat din mediul urban.

”Deșeurile nu sunt gunoaie, ci o resursă importantă ce poate fi valorificată. Județul Dolj are o amplă infrastructură de colectare separată, astfel nu ne rămâne decât să învățăm să colectăm separat și să acționăm responsabil. Pentru a schimba un comportament este nevoie de timp, dar mai ales de educație. De aceea SC Iridex Group Salubrizare investește permenent în campanii și proiecte de educație ecologică, informare și conștientizare, însă numai împreună, prin colaborare, spijin și înțelegere, putem reuși să transformăm cât mai multe cantități de deșeuri în noi resurse”, se arată în comunicatul Iridex.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Populare

Recomandări

România a depășit 11.000 de cazuri noi de Covid

De la sub 500 de cazuri noi raportate pe...

Ploi torențiale și vijelii, în trei județe din Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineață un...

Aproape 100 de milioane lei, pentru protecția versanților

Aproape 100 de milioane lei vor fi investiți pentru...

Școală abandonată după cutremur

„Părinții și profesori au pus întrebări, dar nimeni nu...