vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Primarul din Bălăcița are zilele numărate în funcție

Primarul din comuna Bălăcița, județul Mehedinți, Constantin Vlăduți, riscă să-și piardă funcția în zilele următoare întrucât a pierdut un proces important cu ANI. Agenția Națională de Integritate a dovedit prin instanța de judecată, după câțiva ani buni de procese, că primarul comunei Bălăcița, Vlăduți Constantin, este în conflict de interese administrativ. Acest lucru a fost stabilit clar zilele trecute de către Înalta Curte de Casație și Justiție printr-o hotărâre definitivă, similară cu sentința inițială a Curții de Apel Craiova pronunțată în data de 15 noiembrie 2019.

Potrivit ANI în exercitarea mandatului de primar, Constantin Vlăduți a emis la data de 31 iulie 2017 dispoziția privind constituirea echipei de proiect pentru implementarea proiectului „Reabilitare și modernizare drumuri județene, județul Mehedinți”, din care face parte și soția sa. Acum, după contestații zadarnice în instanță, când edilul șef a fost dovedit în conflict de interese, mandatul său ar trebui să înceteze de drept. Concret este vorba un ordin emis de prefectul Alin Isuf, în baza unui referat întocmit de către secretarul primăriei Bălăcița în termen de zece zile de la primirea hotărârii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Dacă secretarul primăriei Bălăcița „ține” la primarul Constantin Vlăduți, nu întocmește referatul și tergiversează situația, riscă dosar penal pentru abuz în serviciu.

Marți 13, zi cu ghinion pentru primarul Vlăduți     

Policlinica Buna Vestire Craiova

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au pronunțat marți, 13 septembrie 2022, soluția definitivă în procesul în care primarul localității mehedințene Bălăcița, Constantin Vlăduți, a contestat raportul inspectorilor Agenției Naționale de Integritate: „Detalii soluţie: Respinge recursul formulat de reclamantul Vlăduţi Constantin împotriva Sentinţei nr. 419/2019 din data de 15 noiembrie 2019 pronunţate de Curtea de Apel Craiova – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi, 13 septembrie 2022”. Primarul din Bălăcița pierduse anterior și procesul derulat în primă instanță la Curtea de Apel Craiova, cu ANI.

Primarul Vlăduți: ,,Sunt pregătit să plec acasă”

Primarul Constantin Vlăduți a declarat că nimeni nu este bătut în cuie la locul de muncă și că el este pregătit să plece acasă, dacă așa se va decide: „Aștept motivația, trebuie să vină hotărârea la primărie. Dacă se consideră că trebuie să plec acasă, plec acasă. Am dat soției 500 de lei timp de 4 luni semnând dispoziția. Putea să primească și 2.000 de lei pe lună dar cu condiția să nu fi semnat eu actul ci viceprimarul. Cu toate că nu am făcut afaceri cu vreo firmă a soției, legiuitorul a considerat că nu este bine. Eu am consemnat statele de plată ale soției și am dat această dispoziție neconsiderând că este ilegal să fac acest lucru pentru a  primi cei 500 de lei impozabili, pentru lucruri pe care le făcea în primărie. Dacă așa hotărăște legiuitorul mă supun. Nimeni nu este bătut în cuie la un loc de muncă. Dacă se constată că am greșit trebuie să plătesc. Dacă mai departe se poate face ceva, o să văd, poate mai există o cale de atac”, a declarat primarul Constantin Vlăduți.

Politica