Dolj. Reţinuţi după ce ar fi dat mai multe spargeri în locuinţe și magazine

Doi doljeni bănuiţi de comiterea unor fapte de furt calificat şi violare de domiciliu au fost reținuți de polițiști.

Astfel, un adolescent de 17 ani, din comuna Întorsura a fost reținut, fiind acuzat că ar fi pătruns în locuinţa unei femei de 89 de ani, din comuna Întorsura, de unde ar fi sustras suma de 2200 de lei. Adolescentul ar fi pătruns în incinta unui magazin, din Întorsura, de unde ar fi sustras bani, ţigări şi băuturi alcoolice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 600 de lei.

”Ieri, 21 septembrie, polițiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega au reținut, pentru 24 de ore, un adolescent de 17 ani, din comuna Întorsura, bănuit de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că adolescentul, la data de 17 septembrie a.c., ar fi pătruns în locuinţa unei femei de 89 de ani, din comuna Întorsura, de unde ar fi sustras suma de 2200 de lei. De asemenea, poliţiştii au stabilit că, la data de 28 iulie a.c., acesta ar fi pătruns în locuinţa aceleiaşi femei, de unde ar fi sustras suma de 1500 de lei. Tot din cercetări, a reieşit că adolescentul, în noaptea de 28 spre 29 iulie a.c., ar fi pătruns în incinta unui magazin, din Întorsura, de unde ar fi sustras bani, ţigări şi băuturi alcoolice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 600 de lei”, potrivit unui comunicat IPJ Dolj.

Cel în cauză a fost condus, miercuri, la sediul poliţiei pentru cercetări, iar în urma probatoriului administrat de polițiști, a fost reținut, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj. Joi, adolescentul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Un alt tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Calafat a fost reținut de polițiști fiind acuzat că ar fi pătruns prin forțarea uşii de acces, în încinta unui magazin din municipiul Calafat, de unde ar fi sustras băuturi alcoolice și alte bunuri, în valoare de aproximativ 360 de lei.

”Ieri, 21 septembrie, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 20 de ani, din Calafat, bănuit de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie calificată. Din cercetări, poliţiştii a reieşit că tânărul, în noaptea de 20 spre 21 septembrie a.c., ar fi pătruns prin forțarea uşii de acces, în încinta unui magazin din municipiul Calafat, de unde ar fi sustras băuturi alcoolice și alte bunuri, în valoare de aproximativ 360 de lei. Totodată, poliţiştii au stabilit că, şi în cursul zilei de 20 septembrie a.c., cel în cauză ar fi sustras din acelaşi magazin, de pe raft, o sticlă cu băuturi alcoolice. În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit că, la data de 7 spre 8 septembrie a.c., tânărul ar fi agresat fizic, într-un parc din Calafat, un tânăr de 28 de ani, din Poiana Mare şi l-ar fi deposedat de un telefon mobil și de aproximativ 1300 de lei”, spun reprezentanții IPJ Dolj.

În urma probatoriului administrat, tânărul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie calificată, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj. Tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Populare

Recomandări

Au început lucrările pentru decolmatarea Canalului Râului

Lia Olguța Vasilescu a anunțat faptul că lucrările pentru...

Slatina. Liber la cereri pentru acordarea de tichete sociale

Primăria Municipiului Slatina a anunțat demararea celui de-al 13-lea...

Mehedinți. Piața dintr-un cătun uitat de lume, inaugurată cu mare fast

Localnicii din satul Slașoma, comuna Pădina, județul Mehedinți, au...

Caz rar de gripă aviară transmisă la om! Persoana lucrează la o fermă de păsări

Un caz rar de gripă aviară transmisă la om...