marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

53.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns, în Dolj

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj a primit marți, 20 septembrie, prima tranșă de vaccin antigripal, pentru sezonul 2022-2023. Județul Dolj se află în fruntea clasamentului, alături de județul Constanța, în privința numărului de doze primite, mai exact 53.000. Distribuirea acestora va începe luni, 26 septembrie.

Gripa este o afecțiune respiratorie contagioasă, provocată de virusurile gripale, fiind diferită față de o răceală, dar care debutează brusc și violent, în timp ce simptomele răcelii cresc gradual în intensitate. Această afecțiune se caracterizează prin debutul rapid al semnelor și simptomelor, precum febră, mialgie, cefalee, stare generală de rău, tuse neproductivă, dureri în gât și rinită. În rândul copiilor, gripa este adesea asociată cu otita medie, greață și vărsături.

De obicei, trece după 3-7 zile de la debutul simptomelor, însă tusea și starea generală de rău pot persista chiar mai mult de 2 săptămâni. Există însă și persoane care dezvoltă complicații ușoare până la severe, care pot pune viața în pericol, precum pneumonie virală, exacerbare a bolilor cronice preexistente: boli de inimă și boli pulmonare, pneumonie bacteriană, sinuzită sau otită medie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica