sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO! Trei urși au descoperit camerele de filmat în locuri diferite din Parcul Național Cozia

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a postat pe Facebook un filmuleț în care trei urși au descoperit camerele de filmat în locuri diferite din Parcul Național Cozia. Urșii au simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv. Au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale.

„Colegii noștri au instalat cât mai discret camerele de monitorizare în pădurile Parcului Național Cozia, însă simțurile urșilor au fost mai puternice. Trei urși descoperă camerele de filmat în locuri diferite din Parcul Național Cozia, iar aceste imagini amuzante le împărtășim cu dumneavoastră.

Urșii au simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv. Au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale. Urșii se folosesc de aceste simțuri, în special de cel olfactiv, pentru a căuta hrana. Hrana urșilor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană, la noi în țară urșii având habitatul în zona munților Carpați. Pădurile din Parcul Național Cozia asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul National Cozia, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în județul Vâlcea și cuprinde masivul Cozia și o parte a Munților Lotrului, aproape de limita cu județul Argeș. Parcul Național Cozia are o suprafață de 17.100 de hectare, din care 16.070 hectare păduri, 8.134 hectare păduri din acestea fiind incluse în zone de protecție strictă sau integrală, unde nu este permisă intervenția umană. Three bears discovers the monitoring cameras in the forests of the Cozia National Park, in Romania”, a scris Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.

Politica