Poliția Rutieră se modernizează. Loganurile, schimbate cu autospeciale BMW

Poliţia Română va schimba celebrele Loganuri cu autospeciale BMW 320ix care ating 100 km/h în numai opt secunde, a transmis Sindicatul Europol.

La nivelul IGPR a fost desfășurată o licitație în vederea contractării, în cadrul proiectului ,,Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.) axa 2.5,  a unui număr de maximum 600 de autospeciale de poliție destinate specialității „rutieră”.

Astfel, Poliţia Română vrea să doteze Serviciile Rutiere din cadrul inspectoratelor din întreaga ţară cu noile BMW-uri Seria 3 care vor înlocui autospecialele Dacia Logan cu care poliţiştii lucrează de ani buni.

Pe 12 septembrie 2022, IGPR a semnat primul contract subsecvent cu Automobile Bavaria, la mai puțin de o lună după semnarea acordului-cadru.

Potrivit Sindicatului Europol, garanțiile solicitate sunt de minimum 6 ani pentru rezistența la coroziune a caroseriei și minimum 3 ani pentru echipamentele din dotarea autospecialei și inscripționării.

În situația în care autospecialele suferă defecțiuni ce necesită transportul la o unitate service în perioada de garanție, furnizorul este obligat să asigure asistența tehnică 24/7, excepție făcând situațiile accidentelor rutiere. Prețul contractat pe o autospecială este de 163.343,41 de lei (aprox. 33.200 de euro), informează libertatea.ro

Populare

Recomandări

Reparații și igienizări la Pediatrie și Maternitate

Spitalul Clinic Municipal Filantropia din Craiova va dispune în...

Mehedinți. Un șofer danez drogat, reținut după ce a refuzat să oprească la frontieră

Un cetăţean danez de origine siriană a intrat, joi,...

Vicențiu Mocanu face parteneriate internaționale la FC Oltenia

Vicențiu Mocanu are planuri mari pentru FC Oltenia. Omul...