FOTO/Austria, Belgia și Finlanda, în fruntea Campionatului Mondial pentru Câinii de Căutare- Salvare de la Craiova

Craiova a fost, timp de 4 zile, polul chinologic mondial de salvare. În Bănie au ajuns peste 100 de participanți, din 38 cluburi, de pe 3 continente și aproximativ 300 de vizitatori, pentru Campionatul Mondial de salvare al IRO pentru câinii de Căutare-Salvare.

Competiția a avut trei probe, fiecare dintre acestea fiind câștigate de țări diferite. Noseworks Ukko Jedi, din Finlanda, a câștigat proba de căutarea pe suprafața. Q’Odja Van Gruut Roy, din Belgia, a câștigat proba de urmă, în timp ce Cooper Con Todos Los Santos, din Austria, a ieșit campion mondial la proba de căutare în dărâmături.

La Campionatul Mondial ce a avut loc la Craiova, Asia a fost reprezentată de cluburile din Corea de Sud și Japonia, America a fost reprezentată de un club din Argentina, iar cluburile europene de Austria, Belgia, Cehia, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Germania, Italia, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Ungaria și România.

La eveniment au fost prezenți toți membrii din conducere IRO (Organizația Internațională a Câinilor de Căutare – Salvare), conducerea FCI RD (Comisia Mondiala de Salvare a FCI), reprezentanți ai ONU/INSARAG, reprezentanți ai comisiilor europene partenere cu IRO, dar și experți internaționali din domeniul căutării-salvării, medicinei.

foto: Facebook/IRO

Populare

Recomandări