vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Este o blasfemie!”. Rusia, deranjată că nu a fost invitată la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Regimul de la Kremlin s-a arătat iritat de faptul că niciun reprezentant al său nu a fost invitat să participe la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova a spus, joi, că Regatul Unit „a comis o blasfemie față de memoria Elisabetei a II-a” pentru că nu a invitat niciun reprezentant al statului agresor.

„Considerăm profund imorală această încercare britanică de a folosi tragedia naţională care a atins inimile a milioane de persoane în lume în scopuri geopolitice pentru o reglare de conturi cu ţara noastră”, a transmis Zaharova într-un comunicat. „Este o blasfemie faţă de memoria Elisabetei a II-a”, a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse s-a plâns că „Regatul Unit foloseşte” invadarea Ucrainei de către Rusia ca „pretext” pentru a nu invita niciun lider rus la funeraliile Elisabetei II-a care vor avea loc la Londra, luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Devenită paria la nivel global după ce a invadat Ucraina în februarie, Rusia se alătura unui club „exclusivist” de țări care nu au primit invitații să participe la funeralii, din care fac parte Belarusul, Siria, Afganistan, Myanmar și Venezuela. Până și Coreea de Nord a primit o invitație la nivel de ambasador, scrie digi24.ro 

„De acum, elitele britanice sunt alături de nazişti”, a spus Zaharova, repetând din nou propaganda ridicolă a Kremlinului care încă susține că administrația de la Kiev este „nazistă”, în condițiile în care armata rusă este cea care a comis crime și masacre sângeroase la Bucha, Irpin și în alte zone care au au cunoscut oroarea ocupației rusești.

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a, care vor avea loc săptămâna viitoare, constituie un eveniment diplomatic de anvergură, unde sunt aşteptate peste 100 de capete încoronate, şefi de stat şi alte personalităţi.

Politica