duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Arde! Se sigilează puțul de la Calopăr

Un bărbat din satul Bâzdâna, ce aparține de comuna doljeană Calopăr, a forat un puț, dar la suprafață nu a țâșnit doar apă, ci și gaze. Oamenii s-au speriat și au cerut ajutor la 112. Aproape toate fântânile zonă au secat, iar familia Florea a sperat ca nu va mai avea probleme cu apa dacă sapă un puț la o adâncime mai mare. Acum, de câteva zile, în gospodăria acestora, gazele ard fără oprire, fiind nevoie de supravegherea a pompierilor.

Costul lucrării prin care se va astupa punga de gaze se ridică la 20.000 de lei. Factura va fi achitată din bugetul local, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la proprietar, dat fiind că acesta a săpat puțul fără a avea o autorizație în acest sens, după cum notează adevarul.ro. Legea prevede ca la săparea unui puț de adâncime, chiar dacă este în curtea proprie, să fie obținute avize de la administrația publică locală și de la Apele Române.

Joi după amiază, firma care se ocupă de sigilarea puțului a ajuns la fața locului.

Se va proceda la contractarea în regim de urgență a unei firme specializate in efectuarea lucrărilor de cimentuire/astupare a puțului forat pentru inlaturarea imediată a unor potențiale pericole. Aparatul de specialitate al primarului va efectura demersurile legale in acest sens. Se va proceda la alocarea resurselor bugetare necesare în vederea înlăturării pericolului și a intervenției realizate prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgenta Calopra tuturor factorilor implicati din cadrul UAT Calopar”, a fost hotărârea luată în cadrul ședinței extraordinare pentru Situații de Urgență Calopăr.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior, Prefectura Dolj a anunțat faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgenta Oltenia, al județului Dolj, va organiza măsurile pentru asigurarea sprijinului de specialitate, cu forțele şi mijloacele proprii, conform competentelor legale, pe durata realizării lucrărilor de punere în siguranță a puțului forat prin astupare/cimentuire, executate în scopul înlăturării situației de urgenţă.

Pe durata executării lucrărilor, la solicitarea motivată a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al comunei Calopăr judetul Dolj, adresată în scris, cu informarea prealabilă a Preşedintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Dolj şi după obținerea acordului acestuia, Inspectoratul pentru Situații de Urgenţa Oltenia” al județului Dolj va solicita sprijin de specialitate, conform competentelor legale, din partea autorităților/instituțiilor publice şi/sau operatorilor economici care îşi pot aduce aportul la înlăturarea situaţiei de urgență. (1) Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Calopár – judetul Dolj va informa în scris Comitetul Județean pentru Situații de Urgenţă al judeţului Dolj cu privire la finalitatea şi eficiența lucrărilor executate in scopul înlăturării situației de urgenţă. (3) Eventualele propuneri pentru efectuarea unor studii de specialitate in scopul determinării valorii economico-sociale a unor potențiale resurse naturale de gaz din zona afectată de situația de urgență vor fi analizate de către specialistii nominalizati in grupurile de suport tehnic din cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta al județului Dolj, iar propunerile justificate vor fi înaintate autorităților centrale competente”, informează Prefectura Dolj.

Sursa foto: Antena 3

spot_img
spot_img

Politica