vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum a fost marcată în Mehedinți 13 septembrie, zi cu dublă semnificație

Ziua de 13 septembrie a avut dublă semnificație, în acest an. Ziua Pompierilor din România a coincia cu Ziua Informării Preventive, care este marcată de fiecare dată când 13 este într-o zi de marți, indiferent de luna anului. Având ca logo pisica neagră, Ziua Informării Preventive a fost sărbătorită de către pompierii mehedințeni, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”.

„Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire și Serviciului de Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor au fost prezenți marții, 12 septembrie, în unitățile de învățământ din județul nostru, unde au desfășurat lecţii deschise și exerciții de evacuare.

Pe timpul activităților, copiii au învățat cum trebuie să se protejeze dacă un incendiu îi surprinde în locuință sau la școală, dar și cum să reacţioneze în situația producerii unui cutremur. Totodată, au înțeles că numărul unic de urgență 112 trebuie apelat numai de către adulți, excepție fiind situațiile când viața sau sănătatea acestora sunt puse în pericol.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Copiii au fost receptivi la sfaturile oferite de pompieri, bucurându-se de vizita acestora. A fost o atmosferă de sărbătoare, colorată de baloane și interacțiune. Activitățile au urmărit creșterea nivelului de siguranță în rândul elevilor și cadrelor didactice, prin conștientizarea riscurilor la care se pot expune atunci când nu respectă anumite reguli și măsuri de siguranță, dar și însușirea modului de comportament ce trebuie adoptat în funcție de manifestare acestora”, potrivit ISU Mehedinți.

Acțiunile vor continua pe parcursul întregului an școlar, obiectivul fiind siguranța elevilor, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar.

„Ziua Pompierilor din România, marcată în fiecare an, la data de 13 septembrie când cinstim și onorăm lupta eroică a pompierilor militari din Dealul Spirii, în timpul Revoluției de la 1848, este un prilej bun de a ne exprima recunoștința și prețuirea față de cei care sunt în slujba cetățenilor și a țării pentru salvarea vieților și bunurilor”, notează Consiliul Județean Mehedinți, pe Facebook.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat marți la evenimentului festiv care s-a desfășurat la Palatul Culturii Teodor Costescu, alături de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al județului Mehedinți.

”Am transmis mesajul meu de apreciere pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al județului Mehedinți. Îi felicit, nu doar pentru intervenția profesională ci și pentru compasiunea, empatia pe care o arătați față de cetățeni! Sunt adevărate exemple pentru noi toți, iar reușita intervențiilor lor încununează eforturile și devotamentul pentru profesia pe care au ales să o ducă la rang de cinste!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica