vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Prefectul Alin Isuf și președintele Consiliului Județean Aladin Georgescu au vizitat „Celromul” cu oaspeți de rang înalt

Prefectul de Mehedinți, Alin Isuf, și președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, au primit zilele trecute delegația Uniunii Consulilor Onorifici din România, condusă de președintele acesteia, Andreas Huber. Scopul concret al întâlnirii a fost acela de dezvoltare a relațiilor bilaterale, discuțiile fiind punctuale, pe ramura turistică, agricolă și industrială.

În final aceștia au vizitat combinatul de celuloză „Celrom” din Drobeta Turnu Severin, o societate comercială de producție, de succes, din municipiu.
„Delegația i-a avut în componență pe Ioan Donca, consul onorific al Letoniei la București, Elena Bustea, consul onorific al Republicii Ecuador la București, Eugen Lascu, consul onorific al Maltei la București, Mihai Ferariu, consul al Marelui Ducat de Luxemburg la București, Ștefan Moțec, consul onorific al Cehiei la Timișoara, Georg Bardeau, consul onorific al Austriei la Timișoara, Petre Agripa Popescu, consilierul consulului României la Klagenfurt – Austria, Miroslav Iabloncsik, consul general onorific al Slovaciei la Salonta, Paula Pănăzan, asistent UCOR și Endre Molnar, consul onorific al Ungariei la Drobeta Turnu Severin, organizator al acestei întâlniri deosebite, de promovare și recunoaștere valorică a județului Mehedinți.
În cuvântul de deschidere adresat oaspeților, prefectul Alin Isuf a făcut o scurtă prezentare a județului și și-a exprimat convingerea deschiderii unei colaborări directe între județul Mehedinți și țările reprezentate, în interesul comun bilateral. Președintele UCOR și consul onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber a adresat un salut cordial și a mulțumit pentru primirea exemplară avută din partea prefectului și președintelui Consiliului Județean. Toți vorbitorii au lăudat modul de primire, ospitalitatea mehedințenilor și au apreciat întâlnirea ca o oportunitate de dezvoltare a relațiilor bilaterale, discutând punctual pe ramura turistică, agricolă și industrială.

„După întâlnirea de la Prefectura Mehedinți, atât prefectul Alin Isuf cât și președintele Aladin Georgescu au însoțit delegația într-o vizită efectuată la o societate comercială de producție, de succes, din municipiul Dr. Tr. Severin”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Mehedinți.
Societatea în cauză este combinatul de celuloză „Celrom”, cumpărat când era pe butuci, retehnologizat și adus pe profit, de către omul de afaceri severinean Costi Isvoranu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica