vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Președintele Colegiului Medicilor propune ca angajarea în județele cu deficit mare de medici să se facă prin simplu interviu, fără concurs

Angajare fără concurs, printr-un simplu interviu, este soluția propusă autorităților locale de președintele Colegiului Medicilor, prof. dr. Daniel Coriu, pentru județele depopulate de medici.

Potrivit acestuia, o diferențiere a modalității de angajare față de centrele mari, precum Capitala sau alte orașe mari, ar putea motiva absolvenții de Medicină să se îndrepte și către județele cu mai puțini medici.

„Județul Tulcea are cel mai mic număr de medici – în jur de 270. Acest număr scăzut al medicilor impactează la orice nivel – există doar 5 medici care asigură permanența în tot ceea ce înseamnă medicină de urgență, avem un număr foarte mic de medici de familie față de necesarul de 122, avem deficit și în Spitalul Județean, la pediatrie și alte specialități medicale”, a declarat președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ne dorim ca acest concurs pe post să fie desființat, să fie un simplu interviu. Ne dorim o diferențiere față de București, un centru mare, unde se dă concurs – angajarea să fie pe bază de interviu”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu.

424 de localități din România nu au niciun medic de familie. De asemenea, există deficiențe majore în numărul de medici pe diverse specialități medicale, scrie hotnews.ro

Spre exemplu, în județul Tulcea nu există specialiști în alergologie, chirurgie cardiovasculară, chirurgie toracică, chirurgie vasculară, hematologie, iar în pediatrie lipsesc medici specializați pe cardiologie, gastroenterologie, nefrologie, ortopedie sau pneumologie.

Acestea sunt doar câteva dintre specialitățile ,,orfane”, dar sunt și alte specialități unde numărul de medici este extrem de mic ceea ce duce la disfuncționalități în acordarea serviciilor medicale.

Politica