joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de locuri de muncă disponibile în Gorj. Nimeni nu le vrea

Oamenii care ştiu o meserie sunt tot mai greu de găsit pe piața muncii. Firmele care nu pot să-și onoreze lucrările din cauza lipsei forţei de muncă au început să simtă din ce în ce mai mult acest lucru. Zeci de oferte sunt postate pe site ul Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, dar doritorii se lasă asteptați.

Nu doar firmele private se confruntă cu o lipsă de muncitori care au o meserie, ci și instituțiile statului. Acestea caută muncitori care se pricep să lucreze în șantiere cu diverse utilaje.

„Noi plângem non-stop că nu avem deservenți. România în momentul de faţă, la câte santiere are deschise, noi avem o mare problemă cu deservenții de utilaje si cu meseriaşii în sine, cu betonisti, cu sudorii, dar în special cu deservenții de utilaje pentru că șantierele au evoluat, iar lopata începe să dispară. Mai sunt și nişte lucrări pe care nu poți să le faci altfel, dar deja șanțurile nu se mai fac la lopata, nu se mai betonează cu cifa, să torni cu roaba. Sunt echipamente specializate care fac aproape 90% din tipurile de lucrări făcute într-un santier, mecanizat”, a afirmat Cristi Tudor, reprezentant Drumuri Nationale, la 1 Plus TV

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica