Polițiștii olteni au protestat în București

Peste 50 de polițiști din Olt și reprezentanți ai platformei industriale din Slatina, au participat miercuri la o acțiune de protest în fața Guvernului.

Conform gazetaoltului.ro, liderul Sindicatului Național al Politiștilor și Personalului Contractual, filiala Olt, Cristel Ioțu, a precizat că protestele vor continua și în perioada următoare.

„Nu este prima acțiune de protest, pichetările au început în urmă cu două săptămâni, am fost la Ministerul Muncii, la Ministerul de Finanțe. Astăzi (n.red. -17 august), am fost la Guvern, urmând să facem un marș la sediile partidelor din alianța de guvernare, PNL și PSD. Din Olt au fost prezente 54 de persoane, pentru că acțiunea este organizată de Cartel Alfa, ni s-au alătura și reprezentanți ai platformei industriale. Noi cerem aplicarea legii, vom continua protestele și în perioada următoare”, a spus Ioțu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform unui comunicat al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, principalele revendicări generale privesc:

– aplicarea Legii-cadru a salarizării nr.153/2017 – Anexele VI și VIII (referitoare la militari, polițiști și personal contractual), anexe care privesc in integrum familia ocupațională bugetară Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională; în fapt, legea a fost ,,șuntată”, în ultimii ani, prin ordonanțe de urgență ale Guvernului, care ne-au sfidat tuturor drepturile/interesele economice, sociale și profesionale;

– acordarea unor sporuri prevăzute de lege, dar lăsate în aria de aplicare (subiectivă) a ordonatorilor de credite (de exemplu, sporul pentru suprasolicitare neuropsihică, având drept scop eficientizarea Poliției judiciare, este aplicat discreționar în MAI, la nivel minimal, deși Legea-cadru nr. 153/2017 îi dă dreptul ministrului să ridice cuantumul acestuia la 25%);

– actualizarea și recalcularea pensiilor militare de stat – conform Legii nr. 223/2015 -, acestea fiind și ele ,,înghețate”, în ultimii ani, tot prin OUG, ba chiar supraimpozitate de către Guvern, în mod discreționar, începând cu 2022.

Sursa foto: gazetaoltului.ro

Populare

Recomandări

Mehedinți. 60 de șomeri, angajați la ultima bursă

60 de șomeri din Mehedinți au fost angajați, după...

3 stațiuni de pe litoral în care merită să îți petreci următorul concediu

Ai în plan un concediu pe malul mării, însă...

Mihai Rotaru are planuri mari cu Andrei Ivan: „Poate să joace în Serie A”

Mihai Rotaru încă are încredere în Andrei Ivan, atacantul...