sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coreea de Nord a tras două rachete de croazieră din oraşul Onchon

Coreea de Nord a tras două rachete de croazieră din oraşul Onchon de pe coasta sa de vest spre Marea Galbenă miercuri dimineaţă, a declarat o sursă militară sud-coreeană sub obişnuita rezervă a anonimatului, fără a oferi detalii cum ar fi raza de acţiune, altitudinea rachetelor sau ora lansării, transmit Yonhap, Reuters şi AFP, potrivit agerpres.ro.

Autorităţile de informaţii sud-coreene şi americane efectuează o analiză în acest sens, aliaţii menţinând o poziţie de pregătire fermă, a adăugat oficialul.

Lansările au loc în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite au început marţi un exerciţiu comun preliminar de patru zile, în vederea pregătirii pentru manevrele lor anuale Ulchi Freedom Shield, suspendate de mult timp, care vor avea loc între 22 august şi 1 septembrie. Aceste exerciţii exasperează Phenianul, care le vede ca pe o repetiţie pentru o invazie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, intervin în timp ce preşedintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, a ţinut miercuri o conferinţă de presă pentru a marca 100 de zile de la preluarea mandatului.

Yoon Suk-yeol a declarat că este dispus să ofere un ajutor economic eşalonat Coreei de Nord dacă aceasta va pune capăt dezvoltării armelor nucleare şi va începe denuclearizarea, răspunzând la întrebări în timpul conferinţei de presă.

Coreea de Nord nu a mai testat o rachetă de croazieră din ianuarie, a precizat agenţia de presă Yonhap. În timp ce Nordului îi este interzis să efectueze lansări folosind tehnologii de rachete balistice în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, un astfel de tir cu o rachetă de croazieră nu reprezintă o încălcare a acestora.

Ultima dată când Phenianul a efectuat un test de armament a fost la 10 iulie, cu ceea ce părea a fi lansatoare de rachete multiple. Din ianuarie, Coreea de Nord a efectuat mai multe teste de armament, unele dintre ele încălcând sancţiunile existente, inclusiv lansarea unei rachete balistice intercontinentale pentru prima dată din 2017.

Seulul şi Washingtonul consideră, de asemenea, că regimul lui Kim Jong Un ar putea efectua în curând un al şaptelea test nuclear.

Politica