Vâlcea. Peste 300 de vitezomani luați de radar

Polițiștii rutieri ai IPJ Vâlcea au acționat pe șoselele județului urmărindu-i în special pe șoferii care circulă cu viteză mai mare decât cea legală. Astfel că, în perioada 8-14 august 2022, 325 de șoferi au fost luați de radar pentru viteză peste limită.

Conform gazetavalcea.ro, în 72 dintre cazuri le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, întrucât viteza cu care au fost înregistrați conducătorii auto era cu peste 50 de km/h, sau chiar peste 70 de km/h, mai mare față de cea legală.

Pe parcursul acțiunii, la data de 12 august a.c., polițiștii au depistat un bărbat, de 52 de ani, din județul Neamț, care conducea un autovehicul pe DN 7, km 219+200m, cu viteza de 129 de km/h(+59 km/h), totodată efectuând o manevră de depășire neregulamentară. Cel în cauză a fost sancționat contravențional și i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 150 de zile.

Un caz asemănător a fost identificat de polițiști, ieri, pe D.N. 64, în localitatea Râureni, un tânăr de 24 de ani, din comuna Mihăești, județul Vâlcea, fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 121 de km/h(+71 km/h). În cauză, șoferul a fost sancționat contravențional, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pe o perioadă de 120 de zile.

Respectați regimul legal de viteză și adaptați permanent viteza la condițiile de trafic și de drum, evitând astfel producerea unor evenimente negative grave.

Populare

Recomandări

Lidl reduce programul magazinelor din ţară

Lidl reduce programul magazinelor din ţară, începând de luni,...

Elev ucis în bătaie de profesorul său pentru o greşeală de ortografie

”La început, nepotul meu a fost bătut cu brutalitate...

Iordănescu mai vrea o șansă: „Obligatoriu este nevoie de o reconfirmare a mea”

România a încheiat cu o victorie sezonul de Liga...