vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Directorul DSVSA Olt, acuzat de fapte penale. Tatăl său-implicat

Director executiv în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, Florin Bolborea este acuzat de fapte penale de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Conform instituției, Bolborea și-ar fi folosit funcția pentru a-l favoriza pe tatăl său.

Directorul DSVSA ar fi semnat un buletin de analiză pentru societatea comercială în cadrul căreia tatăl său deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator.Totodată, acesta este acuzat și de fals intelectual și fals în declarații în ceea ce privește relația de rudenie cu tatăl.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către BOLBOREA VERONEL FLORIN a următoarelor infracţiuni: folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, precum şi a infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de art. 326 din Codul Penal întrucât a semnat un buletin de analiză pentru societatea comercială în cadrul căreia tatăl său deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator. De asemenea, persoana evaluată a încălcat şi prevederile art. 70 şi art. 79, alin. (1), lit. a), b) şi c) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind conflictul de interese în materie administrativă; fals intelectual, prevăzută de art. 321 din Codul Penal şi fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal prin declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la gradul de rudenie/afinitate în care se află în contextul unor posibile relaţii ierarhice subordonate, precum şi declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la actele întocmite/ emise/ aprobate/ avizate pentru societatea comercială în cadrul căreia tatăl acestuia deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator”, au spus reprezentanții ANI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica