vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un profesor din Craiova a condus România spre locul 2 „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică

România a urcat pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internationale de Informatica, cu 123 de medalii, a anunţat duminică ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care i-a felicitat pe elevii din lotul țării, dar și pe profesorul Marius Nicoli, de la Colegiul Național „Frații Buzești”.

Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București), Andrei-Robert Ion (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) și Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie/jud. Hunedoara) = lotul olimpic de Informatică al României. M-am întâlnit cu acești elevi fabuloşi, în urmă cu trei săptămâni, in aeroport, la întoarcerea de la „, unde au câștigat tot ce se putea câștiga: 4 medalii + locul I pe echipe. Acum, la Olimpiada Internațională de Informatică (ediția 2022 – Indonezia), în aceeași formulă, dar coordonaţi și însoțiți de prof. Marius Nicoli (Colegiul Național “Frații Buzești”) – Team Leader și Andrei-Costin Constantinescu (ETH – Zürich, fost medaliat olimpic), au reușit să strălucească din nou: 4 medalii, locul al doilea în Europa și locul 8 în lume (din 90 de ţări participante). Se cuvin mulțumiri tuturor celor care, de-a lungul anilor, au făcut posibilă o astfel de performanță: elevi, profesori, părinţi! Este un efort structurat, conjugat, centrat și orientat către excelență, un efort încununat de succes. Mulțumirile și felicitările mele se îndreaptă spre toți cei implicați în obținerea acestor rezultate excepționale!”, a scris Cîmpeanu pe Facebook.

Rezultatele de la această ediție:

  • Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din București) – medalie de aur
  • Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București) – medalie de argint
  • Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” din Orăștie) – medalie de argint
  • Andrei-Robert Ion – medalie de bronz (Liceul Internațional de Informatică din București).
  • locul al doilea în istoria Olimpiadei Internaționale de Informatică în clasamentul pe medalii
  • locul al doilea în Europa și locul 8 în lume la ediția curentă!

Politica