joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șoferii indisciplinați, amendați! Doi au dosare penale pentru alcool

158 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei, au dat, într-o singură zi, polițiștii olteni șoferilor prinși încălcând legea, dar și unor persoane certate cu normele de conviețuire socială și care au încălcat ordinea și liniștea publică.

În urma unei acțiuni derulate vineri, polițiștii au reținut și 17 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

„În cadrul activităților, în jurul orei 21.00, polițiștii Poliției Municipiului Slatina au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 25 de ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.” – IPJ Olt.

Doi șoferi au fost prinși băuți la volan.

„In jurul orei 22.00, polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Dănesa, în timp ce desfășurau activități pe strada Nicolae Titulescu, din comuna Văleni, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 37 de ani.

Întrucât la înmânarea documentelor, polițiștii au sesizat că bărbatul aflat la volan avea un comportament agitat, i-au solicitat acestuia testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în jurul orei 00:00, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Corabia, în timp ce se aflau pe Drumul Județean 642, în comuna Izbiceni, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 38 de ani.

Și în cazul acestuia, la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost unul pozitiv, fiind indicată valoarea de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduși la unități medicale, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.”- IPJ Olt

Ambii s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Politica