vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rădoi a calificat Craiova în play-off-ul Conference League!

CSU Craiova a câștigat meciul retur cu Zorya, scor 3-0 și s-a calificat în faza următoare a Conference League. Alb-albaștrii au fost revitalizați total de Mirel Rădoi. Noul antrenor a schimbat sistemul, dar și atitudinea cu care au intrat jucătorii în teren.

CS Universitatea Craiova (3-4-3): Lazar – Screciu, Papp, Raul Silva – Hanca, Al. Crețu, Mateiu, Bancu (cpt.) – Baiaram, Koljic, Ivan. Rezerve: Rusu, L. Popescu – Vătăjelu, Cîmpanu, Nistor, Rivaldinho, Vlădoiu, Markovic, Căpățînă, Roguljic, Martic, Vînă. Antrenor: Mirel Rădoi.

Zorya Lugansk: Matsapura – Danchenko, Imerekov, Batahov, Vantukh – Nazaryna (cpt.), Churko – Cristian, Buletsa, Kabaiev – Nahnoinyi. Rezerve: Saputin, Zhylkin – Brazhko, Myshnov, Khlan, Alibekov, Bezborodko, Smiyan, Snurnitsyn, Alefirenko. Antrenor: Patrick van Leeuwen.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nicușor Bancu, căpitanul echipei, consideră că sistemul aplicat de Rădoi, joi seara, i s-a potrivit mănușă și a contribuit foarte mult la rezultatul final: „Odată cu venirea lui Mister s-a schimbat și sistemul. Alt stil, altă abordare, care i-a surprins și pe cei de la Zorya. Pe mine mă avantajează, îmi vine mănușă. Dacă o ținem tot așa, consider că suntem pe drumul cel bun și ne putem reveni.  Mă bucur că Mister a decis să joace acest sistem, dar cred că orice sistem am fi jucat, cu această atitudine ne-am fi calificat oricum”, a spus Bancu.

Mirel Rădoi s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi și a ținut să menționeze și numele fostului antrenor din Bănie, Laszlo Balint, despre care a spus că a lăsat echipa într-o formă fizică destul de bună.

Suntem toți fericiți. Îi felicit pe băieți. Multă lume s-a îndoit de ei. Aș continua cu felicitările și pentru Balint și staff-ul lui. Chiar dacă s-au spus multe lucruri, multe dintre ele nu sunt adevărate. Echipa nu a stat chiar slab din punct de vedere fizic. Atmosfera a fost senzațională. Nu aveam multe soluții tactice, dacă încercam să adoptăm alt sistem. După analizele noastre, singura soluție era să jucăm 3-4-1-2. Dacă începeam să îi lăsăm să joace, ei au calitate și dinamică bună. Am zis să încercăm să mergem om pe om. Dacă nu recuperam mingea, prima noastră intenție era să facem fault tactic, altfel puteau crea superioritate în orice zonă. Acesta a ieșit cel mai bun sistem pe calitățile lor. Ne-a ieșit bine. Probabil dacă nu reușeam să ne calificăm lumea zicea că evaluările noastre au fost greșite. Au fost și zone în care Koljic nu știa exact ce trebuie să facă. Nu am avut mult timp la dispoziție. Ieri am făcut un antrenament de 85 de minute, în loc de cel programat de 70 de minute. Le-am zis că până nu văd că sunt pregătiți, îi voi chinui”, a declarat Mirel Rădoi la finalul partidei.

Politica