miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șase linii de cale ferată, desființate de CE Oltenia

Mai multe tronsoane de cale ferată, aproximativ 4 km, ar putea fi desființate de CE Oltenia. Acestea nu mai sunt utilizate pentru transportul cărbunelui de peste un deceniu și țin de Secția I Descărcări Turceni. 

Cele șase linii care vor fi desființate, au o lungime totală de 3627,41 m. Înainte de a trece la înlăturarea acestora, compania energetică trebuie să obțină avizelor necesare în acest sens. Astfel că, în această perioadă se caută o firmă specializată care să elaboreze proiectul tehnic, documentația tehnică și care să se ocupe și de obținerea avizelor și autorizațiilor. 

”Liniile CF nu mai sunt utilizate din anul 2010, datorită restrângerii activității Sucursalei Electrocentrale Turceni și implicit a activității de transport cărbune din stația CFR Turceni spre punctele de descărcare”, se arată în caietul de sarcini al achiziției, potrivit sabotorii.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest demers, CE Oltenia trebuie să obțină avizele de la AFER, CFR, Ministerul Transporturilor, precum și de la Statul Major General. 

Politica