joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Dolj vrea să rezolve problema legată de Casa memoriala „Amza Pellea”

Oana Pellea, fiica regretatului actor Amza Pellea, a anunțat marți, 9 august, că a închis casa memorială din Băilești, județul Dolj, acolo unde tatăl ei s-a născut. Aceasta a invocat procedurile administrative greoaie, neimplicarea autorităților locale și starea în care a ajuns locuința.

Ulterior, Oana Pellea a revenit și a explicat faptul că se caută soluții. Consiliul Județean Dolj va încerca să rezolve problema legată de casa memorială în cel mai scurt timp.

În legătura cu Casa memoriala “Amza Pellea” din localitatea Băilești, județul Dolj. Am fost contactata de dna Amalia Nastase -primar interimar Bailesti-si de către dul Florin Ridiche-managerul Muzeului Olteniei Craiova. Prin domnul Florin Ridiche mi a fost comunicată intenția Consiliului Judetean Dolj – a domnului președinte Vasile Cosmin – de a rezolva in cel mai scurt timp problema. Vom discuta si sper să ajungem la cea mai buna soluție pentru ca aceasta Casa memorială “Amza Pellea” sa funcționeze in condiții optime! Multumind tuturor pentru reacția rapidă si pentru intenția de rezolvare – doresc sa precizez că nu doresc ca această soluționare să devină capital de imagine sau politic pentru nimeni!”, a transmis Oana Pellea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Casa memorială a fost inaugurată în august 2008, an în care s-au comemorat 25 de ani de la moartea actorului. Amza Pellea a jucat la Teatrul National din Craiova, Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie si Teatrul National din Bucuresti.

Politica