vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Casa memorială Amza Pellea din Băilești a fost închisa

Oana Pellea, fiica regretatului actor Amza Pellea, a anunțat marți, 9 august, că a închis casa memorială din Băilești, județul Dolj, acolo unde tatăl ei s-a născut. Aceasta a invocat procedurile administrative greoaie, neimplicarea autorităților locale și starea în care a ajuns locuința

Proceduri administrative, iar condiţiile în care funcţionează nu sunt la standardele pe care memoria tatălui meu le merită! Mulţumesc tuturor celor care i-au trecut pragul. Dacă decidenţii locali sau judeţeni îşi vor manifesta interesul, ceea ce nu au făcut până acum, de a sprijini existența acestei «Case memoriale»… casa memorială va continua să existe. Dacă nu, decizia îmi aparţine în totalitate (casa fiind proprietatea mea). Nu doresc comentarii. Mai ales că majoritatea nu cunosc situaţia reală din teren”, a scris Oana Pellea, pe Facebook.

Actrița a menționat faptul că că speră că situaţia se va remedia şi că această casă memorială va avea „destinul şi atenţia” pe care le merită din partea decidenţilor locali şi judeţeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Menționez că discutând cu Primăria Băileşti am fost de acord (de ani buni) să cedez proprietatea cu condiția de a avea grijă de casă şi de a nu i schimba niciodată destinația. Vorbe, vorbe, promisiuni… Voi reanaliza situația şi voi lua decizia optimă pentru a sluji memoria tatălui meu aşa cum merită!”, a adăugat Oana Pellea.

Casa memorială a fost inaugurată în august 2008, an în care s-au comemorat 25 de ani de la moartea actorului. Amza Pellea a jucat la Teatrul National din Craiova, Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie si Teatrul National din Bucuresti.




Politica