vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Localnicii din Păușești plătesc impozit triplu dacă își lasă casa în paragină

Consiliul Local Păușești a adoptat o hotărâre prin care locuitorii comunei vâlcene vor plăti impozit triplu în situația în care își vor lăsa în paragină casele sau terenurile.

Conform gazetavalceana.ro, anunțul a fost făcut de primarul Cătălin Avan, menționând că prima dată se vor trimite somații, iar mai apoi se va trece la supraimpozitare. Edilul – șef vrea o comună cu care să se mândrească și este dispus să facă tot posibilul pentru ca Păușești să fie localitatea din județul Vâlcea care să rivalizeze cu cele din Austria.

“Consiliul local Păușești, la propunerea mea, a adoptat hotărârea prin care proprietățile lăsate în paragină și neîngrijite vor fi impozitate triplu începând cu anul 2023! Mulți tineri, consăteni ai noștri, au plecat pe meleaguri străine și au văzut cum arată o comună europeană frumoasă și îngrijită! Mi-au cerut ca și Păușeștiul să arate astfel! Eu îngrijesc școlile și centrul civic, mulți dintre dumneavoastră casele și proprietățile, alții însă, puțini e adevărat, le lasă neîngrijite, cu garduri rupte , cu terenurile din curte necosite , cu acoperișurile și fațadele casei dărăpănate! Am folosit cuvinte vechi românești , sperând ca toți care citesc, vor înțelege! Vrem o comună curată ca în Austria, care traversată fiind de turiștii spre cele două Mănăstiri, să fie povestită! Din data de 15 .08.2022 vor începe verificările , vor fi notificați proprietarii și cei care nu înțeleg vor plăti impozitele triplate! Desigur că avem și voluntari pregătiți să ajute pe consătenii cu venituri modeste, să-și repare imobilele!” – spune primarul comunei Păușești Otăsău, Cătălin Avan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Citește și Festivalul FesTin se reia în forță

Politica