Severinul se schimbă cu fonduri europene

Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, a anunțat că au fost atrași prin programul guvernamental „Anghel Saligny” 43 de milioane de lei, pentru modernizarea Severinului.

„Suntem preocupați de modernizarea continuă a orașului, dovadă că, prin programul guvernamental „Anghel Saligny”, am reușit să atragem fonduri pentru construirea și modernizarea a încă 36 de străzi, mare parte din ele fiind în cartierele nou formate. Suntem alături de cei care și-au construit case noi – tineri mai ales și, pe lângă asfaltarea străzilor, vom aduce, în același timp, și celelalte utilități: apă, canalizare, racordarea la rețeaua de gaze și – acolo unde este cazul – alimentarea cu energie electrică. Odată cu derularea acestui program, vor rămâne foarte puține străzi aflate în proprietatea primăriei ce nu sunt modernizate.

Ca administrație locală, încercăm să atragem bani pentru dezvoltarea comunității, pe toate sursele și axele disponibile, pentru că investiția în modernizare înseamnă investiție în viitor. Vom continua să atragem bani, pentru a oferi cele mai bune condiții locuitorilor municipiului”, a scris primarul pe Facebook.

Sală de sport, pe fonduri europene, pentru elevii din Schela de Sus

Investiția are o valoare de aproximativ 2 milioane de lei și se realizează pe fonduri europene, fiind finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR).

„Educația și sportul sunt două domenii care ne preocupă ca administrație locală. Susținem și încurajăm dezvoltarea lor, prin investiții durabile, care să vină în sprijinul copiilor și al tinerilor. O astfel de lucrare am demarat și în cartierul Schela de Sus, acolo unde construim o sală de sport nouă, pentru elevii de la Școala Gimnazială Nr. 5. Obiectivul nostru este ca, prin această lucrare, să le oferim elevilor condiții optime pentru derularea activităților sportive și extrașcolare și, în același timp, să îmbunătățim infrastructura școlară de la nivelul municipiului.

Clădirea nou construită va beneficia de toate utilitățile: izolare termică, racordare la rețeaua de apă – canalizare, alimentare cu gaz și grupuri sanitare moderne. Termenul de finalizare al lucrării este vara anului viitor, astfel că la debutul anului școlar 2023, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 5 vor avea o sală de sport modernă, în care să desfășoare orele de educație fizică.

Ne propunem să continuăm astfel de investiții și să atragem, în continuare, bani europeni pentru dezvoltarea comunității. Această sursă de finanțare reprezintă calea sigură către un oraș modern, la standarde europene”, a mai scris primarul.

Populare

Recomandări

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 06.02 – 12.02.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 06.02 – 12.02.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...