joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Traficanți de droguri trimiși în judecată pentru moartea unui consumator de oxicodonă

Doi traficanți de droguri au fost trimiși în judecată de DIICOT. Unul dintre ei urmează să răspundă și pentru moartea unui consumator de la o supradoză de oxicodonă.

Potrivit unui comunicat, unul dintre traficanți este în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic intern de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată în formă agravată (care a avut ca urmare moartea victimei), trafic intern de droguri de risc şi de mare risc, conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

”La data de 11.02.2022, unul dintre inculpați a vândut victimei 18 comprimate de oxicodonă, drog de mare risc. În urma consumului acestor comprimate victima a fost transportată la data de 12.02.2022 la spitalul Floreasca, în stare gravă, decedând în ziua de 28.02.2022. Cauza morții acesteia a fost stabilită ca fiind consumul de opiacee”, se arată în comunicatul DIICOT.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu privire la cel de-al doilea inculpat, trimis în judecată în stare de libertate, s-a reţinut că acesta a condus la data de 26 martie 2019, în municipiul Bucureşti, un autoturism în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive (probele biologice recoltate de la inculpat au rezultat pozitiv la THC 0,019 ug/ml, THC-OH 0,007 ug/ml şi THC-COOH 0,092 ug/ml).

De asemenea, la data de 6 aprilie 2021, acesta a condus în Bucureşti un autoturism în timp ce avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi aflându-se sub influenţa substanţelor psihoactive (probele biologice recoltate de la inculpat au rezultat pozitiv la THC 0,010 ug/ml, THC-OH 0,004 ug/ml şi THC-COOH 0,133 ug/ml).

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti. 

Politica