FOTO/ Întâlnire istorică: David Popovici și Jim Montgomery!

Date:

Americanul care în urmă cu 49 de ani devenea primul om din lume care cucerea aurul la 100 m și 200m la aceeași ediție a Mondialelor a fost adus în România de Camelia Potec. Jim Montgomery, acum în vârstă de 67 de ani, a schimbat impresii cu Popovici, românul care a realizat aceeași performantă la Budapesta, anul acesta.

Sunt multe similarități între noi, dar și câteva diferențe. Eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câștigat medaliile de aur la 100-200. Eram într-o cu totul altă eră a natației atunci, eram în primul an la facultate, înotam cu deținători de recorduri, David este un erou deja în România, toată lumea îi urmărește cursele… Am discutat despre ce își dorește să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze”, a menționat Jim Montgomery, câștigător a cinci titluri mondiale și 3 olimpice la natație.

Americanul care încă este în fenomen, antrenând tineri și participând la curse demonstrative, i-a împărtășit lui Popovici câteva dintre secretele sale și a mărturisit că este sigur că românul își va îmbunătăți timpii.

Cu siguranță știe că va fi și mai rapid în viitor. Este un tânăr foarte inteligent. Voi merge la Paris, la Jocurile Olimpice din 2024, și voi fi cu ochii pe el. Cu siguranță va fi mai puternic din punct de vedere fizic, așa a fost și cazul meu, la 21 de ani înotam cu o secundă și jumătate mai rapid decât am făcut-o la 18-19 ani. I-am oferit multe sfaturi, îl așteaptă provocări mari și sunt convins că el va da 110% din tot ce poate, atât la antrenamente, cât și în competiții”, a mai spus Jim Montgomery.

Camelia Potec și echipa sa au făcut eforturi pentru a putea realiza această întâlnire istorică între cei doi.

Având prieteni în SUA am încercat să ajung la această legendă a înotului mondial și să se cunoască cu David. Am reușit acest lucru, iar întâlnirea dintre cei doi a fost una incredibilă. Jim a urmărit cursele lui David, a fost emoționant să-i văd împreună”, a declarat Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

sursă: SPORTS NET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Anchetă la Penitenciarul Craiova, după un interviu dat de Dincă

Polițiștii doljeni au deschis un dosar penal și fac...

Craiova. Reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Craiova și procurorii...

Bucătărie nouă la „Filantropia”

Blocul alimentar al Spitalului "Filantropia" din Craiova a fost...

DGASPC Mehedinți și-a făcut cabinet stomatologic. Și copiii și adulții vor fi tratați

Beneficiarii sistemului de protecție socială din cadrul Direcției Generale...