vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Trei persoane, reținute pentru fals în documente și favorizarea făptuitorului

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au reținut trei persoane acuzate de fals material în înscrisuri oficiale (comise în forma autoratului și a instigării) și favorizarea făptuitorului.

În rechizitoriu, procurorii au notat că, ”în contextul campaniei agricole din 2013, cei trei inculpați ar fi pus la dispoziția unei persoane mai multe documente false, prin aceste demersuri ajutând-o pe aceasta să creeze aparența îndeplinirii condițiilor necesare obținerii pe nedrept a unui sprijin financiar de la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură și implicit să îngreuneze tragerea la răspundere penală a beneficiarului fondurilor.
Precizăm că persoana beneficiară a fondurilor nerambursabile a fost trimisă în judecată de către procurorii anticorupție în cursul lunii decembrie 2020 (comunicat nr. 6 din buletinul de presă – decembrie 2020 (partea a doua – fonduri europene)”.

În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, cuprinse între un an cu amânarea aplicării pedepsei și un an și trei luni cu suspendarea executării pedepsei și interzicerea unor drepturi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Dolj.

”Cu referire la toate cauzele anterior menționate, facem precizarea că trimiterea în judecată și acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul DNA.

Politica