Record de pasageri pe Aeroportul Craiova

„Cea mai bună lună din istoria Aeroportului Internațional Craiova, din punct de vedere al numărului de pasageri, a fost luna iulie 2022”.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile.

S-a atins un număr „record” de 55.035 de călători, cu 2000 mai mult decât în luna iulie 2019. În acel an, s-a înregistrat cel mai mare trafic și cele mai multe zboruri, conform lui Cosmin Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cea mai mare parte a pasagerilor au ales cursele de linie, peste 47.000 de persoane, în timp ce numărul celor care au plecat în vacanță cu curse charter este de aproape 7.500 de călători.

De altfel, anul acesta ne așteptăm la valori crescute de trafic care să se apropie de cele înregistrate înainte de izbucnirea pandemiei, în 2019. În primele șapte luni ale anului, aeroportul a fost tranzitat de aproape 250.000 de călători.
Aeroportul Internațional Craiova se află în continuă dezvoltare, atât ca infrastructură de zbor și de preluare a pasagerilor, cât și ca număr de destinații”, a scris, pe Facebook, președintele CJ Dolj.
El a reamintit că administrația județeană urmărește ca, în următorii ani Aeroportul Craiova să poată procesa până la 2 milioane de pasageri, în urma proiectelor în curs pentru extindere și de modernizare.

Populare

Recomandări

Protest cu pudră de cacao și noroi aruncate pe bazilica Sfântul Marcu din Veneţia

Activişti pentru climă au folosit extinctoare de incendiu pentru...