miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Temperaturi în creștere în prima jumătate a lunii august, în Oltenia

Temperaturile vor fi în creștere în prima jumătate a lunii august, cu valori peste normalul perioadei, potrivit prognozei pentru 1 -14 august, realizată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Oltenia, în prima săptămână a intervalului, vremea va fi într-un proces de încălzire, devenind călduroasă, iar în perioada 4 – 7 august caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 30 – 32 de grade spre 34 – 37 grade şi ale minimelor de la 14 – 18 grade spre 16 – 21 de grade. Chiar dacă după data de 8 august vor fi valori termice mai ponderate, în ansamblu şi această perioadă va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu temperaturi uşor peste cele normale – mediat regional cele diurne vor fi de 30 – 34 de grade, fiind posibile şi după-amiezi în care se va putea atinge din nou starea de caniculă. Din 7 – 8 august va creşte probabilitatea pentru averse locale, dar şi pentru celelalte fenomene asociate instabilităţii atmosferice.

La munte, valorile termice vor fi în creştere treptată pe parcursul primei săptămâni, de la medii ale maximelor de 14 – 22 de grade spre 18 – 28 de grade şi ale minimelor de la 6 – 12 grade la început până la 9 – 16 grade în jurul datei de 7 august. Ulterior se estimează o răcorire a vremii, dar cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei. La începutul intervalului de referinţă, vor fi posibile izolat ploi slabe, însă din data de 7 august probabilitatea pentru averse va fi ridicată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica