marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjul, pe lista județelor în care fântânile au secat parțial

În 345 de localități din județele Gorj, Olt, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Bacău, Suceava, Vrancea, Hunedoara, Sălaj (11 județe) sunt fântâni secate parțial, unde autoritățile locale și Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență iau măsuri de transport a necesarului de apă sau măsuri de denisipare/decolmatare a puțurilor.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, ieri, la Palatul Victoria, prima ședință a Comitetului interministerial pentru gestionarea efectelor produse de schimbările climatice în agricultură. Comitetul, constituit din reprezentanți ai mai multor ministere, a analizat efectele produse de schimbările climatice în agricultură, inclusiv a celor produse de seceta pedologică, scrie gorjeanul.ro

„Este necesar să intervenim rapid, cu toate resursele pe care le avem, naționale și europene, pentru a proteja agricultura noastră și fermierii români. Vom continua să investim și să modernizăm agricultura, pentru a micșora dependența de situația meteorologică. Punerea în funcțiune a sistemelor de irigații este principala noastră prioritate. Toată rețeaua de canale magistrale ale statului trebuie revitalizată și extinsă, pentru a putea aduce apa și în sectoarele secundare ale fermierilor. Măsurile pe care le vom implementa pe ariile afectate de secetă se vor baza pe propunerile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, iar toate ministerele de linie și autoritățile responsabile vor contribui la combaterea efectelor generate de această secetă care afectează deja o mare parte din Europa”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica