vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Amendă uriașă primită de un bărbat care vindea carne și brânză de capră fără autorizație

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a aplicat, în ultima săptămână, 12 amenzi în valoare de 81.220 lei, unor operatori și persoane fizice din Bâlteni, Hurezani, Motru, Novaci, Polovragi, Turceni și Târgu-Jiu.

Cea mai mare amendă, de 40.000 lei, a primit-o un gorjean pentru comercializarea de produse alimentare din gospodăria proprie, respectiv carne de capră, lapte și brânză, care nu erau expertizate sanitar-veterinar.

Un depozit alimentar a fost sancționat cu 10.000 lei pentru că își desfășura activitatea fără a deține documente de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Amenzi de 10.000 lei s-au mai dat la două magazine alimentare. Unul, pentru că depozita carnea de pasăre congelată lângă macrou, baxurile de băuturi răcoritoare erau așezate direct pe paviment, iar vitrinele frigorifice și rafturile de expunere nu erau întreținute în mod corespunzător, scrie gorjeanul.ro Celălalt magazin a fost amendat pentru următoarele neconformități: nu toate spațiile frigorifice erau dotate cu termometre; nu se monitoriza temperatura de depozitare pe grafice de evidență; unele alimente erau expuse nesectorizat (cofraje cu ouă lângă produse lactate; produse de patiserie lângă produse nealimentare); băuturile răcoritoare și apa erau depozitate direct pe paviment; nu era asigurat un raft exclusiv pentru depozitarea pâinii neambalate. Inspectorii DSVSA Gorj au mai sancționat o farmacie veterinară, cu 3.000 de lei, pentru eliberarea produselor medicinale veterinare fără prescripție medicală și în absența medicului veterinar.

Cu amendă de 1.500 lei s-a ales și conducătorul unei autoutilitare, pentru transportul produselor alimentare cu un mijloc de transport neînregistrat și neigienizat.

A mai fost aplicată o amendă de 1.200 lei unei persoane fizice, pentru fabricarea produselor de cofetărie într-un spațiu necorespunzător și neînregistrat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor. Cu aceeași sumă a fost sancționat și un magazin alimentar, pentru depozitarea legumelor direct pe paviment în afara spațiului înregistrat, expuse acțiunii directe a razelor solare.

Foto: arhivă

Politica