joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Tren, blocat în câmp. Călătorii au așteptat în caniculă pornirea lui

Un tren care a plecat miercuri din stația CFR Târgu Jiu a acumulat 200 de minute întârziere, după ce locomotiva s-a defectat chiar în mijlocul câmpului. Trenul cu direcția București avea probleme și cu aerul condiționat, asta în condițiile în care în Gorj s-au înregistrat la prânz temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

Trenul a rămas blocat imediat după ce au plecat din gara Craiova, undeva în apropiere de localitatea Leu. Oamenii au încercat să obțină informații de la șeful de tren, dar acesta le-a comunicat că nu a primit nici el niciun răspuns de la conducerea CFR de aproximativ 3 ore, așa că pasagerii nu pot decât să aștepte. Aerul condiționat nu funcționează, călătorii spun că nu mai au apă, iar peste 30 de persoane nu mai pot ajunge în vacanță, pentru că în scurt timp ar fi trebuit să ia avionul spre diverse destinații, scrie gorjonline.ro

CFR a transmis, marți, într-un comunicat de presă că „face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic-funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot apărea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35… 38 de grade, care la nivelul şinei şi al cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius, sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali”, au transmis reprezentanții CFR.

CFR Călători recomandă pasagerilor, astfel încât călătoria cu trenul în condiții de caniculă să decurgă fără incidente, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale: să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj; să aibă medicația necesară în caz de nevoie; să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.


Politica