joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Dulcea răzbunare” a lui Erdogan: Putin, lăsat să îl aștepte, stânjenit, într-o cameră

Vladimir Putin a fost lăsat să aștepte stânjenit într-o cameră în fața unei mulțimi de reporteri, înainte să se întâlnească cu omologul său turc, Recep Erdogan, scrie The Guardian.

Imaginile surprinse înaintea întâlnirii de marți îl arată pe Putin agitându-se, balansându-se de pe un picior pe altul și făcând diverse grimase în fața camerelor de filmat, timp de aproape un minut, înainte de a fi întâmpinat în sfârșit de Erdogan.

A fost un moment neobișnuit pentru liderul rus, cunoscut pentru faptul că îi lasă intenționat pe liderii mondiali să îl aștepte, uneori ore întregi, înainte de discuțiile programate. Unii au speculat că ar fi putut fi o reacție la o întâlnire din 2020 de la Moscova, în care Erdogan a așteptat atât de mult timp să intre în sala de discuții încât s-a așezat pe scaun.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reporterii au surprins momentul în care Putin a intrat marți în cameră, așteptând ca Erdogan să vină. În schimb, a rămas așteptând în picioare.

Cu mâinile împreunate în fața lui, liderul rus a așteptat 50 de secunde. În cele din urmă, Putin și-a lăsat mâinile pe lângă corp, aproape exasperat, moment în care Erdogan a venit și a dat mâna cu el.

„Acele 50 de secunde în care Erdogan l-a făcut pe Putin să aștepte și l-a făcut vulnerabil în fața camerelor de filmat spun multe despre cât de multe s-au schimbat după Ucraina”, a declarat Joyce Karam, corespondent principal la organizația de media din Orientul Mijlociu National News, într  o postare pe Twitter.

Karam a numit numit momentul drept o „dulce răzbunare” pentru Erdogan, după ce Putin l-a lăsat pe liderul turc să aștepte aproximativ două minute înainte de o întâlnirea din 2020. Presa turcă a raportat la acea vreme că Erdogan și anturajul său au fost lăsați umiliți după ce au fost forțați să aștepte afară în timp ce imaginile cu el erau făcute publice pe scară largă de instituțiile de știri ruse.

Unii au speculat că întârzierea lui Putin atunci când se întâlnește cu liderii internaționali este o politică psihologică pe care a practicat-o în diverse situații.  Putin a întârziat 14 minute la o întâlnire cu regina în 2003, iar cu un an mai devreme i-a lăsat pe părinții copiilor uciși într-un accident de avion să îl aștepte două ore la un cimitir.

Putin a apărut cu o oră întârziere la întâlnirea sa cu Papa Francisc la Vatican în iunie 2015, scrie digi24.ro

În 2018, președintele american de atunci Donald Trump a fost lăsat să aștepte 45 de minute înainte de un summit programat la Helsinki cu președintele rus.

Potrivit Radio Europa Liberă, și Angela Merkel a fost lăsată să aștepte patru ore și 15 minute la o întâlnire cu Putin în 2014, în timp ce Viktor Ianukovici, când era președinte ucrainean, a așteptat patru ore înainte de o discuție cu liderul rus.

Politica