joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alertă în Spania: Mai mulți rechini s-au apropiat de destinații de pe Costa Brava

Este alertă în Spania, o destinație preferată de mulți români pentru vacanța de vară. Câteva plaje au fost închise, după ce mai mulți rechini din specii diferite au fost văzuți în apropierea destinațiilor de pe Costa Brava. Turiștii au fost cei care au văzut un prim exemplar, pe care l-au filmat dintr-o ambarcațiune, și au alertat autoritățile, relatează tvr.ro

Salvamarii au supravegheat marea din larg cu ajutorul sky-jeturilor, pentru a se asigura că nu există pericol pentru înotători.

Primul rechin albastru, de peste 2 metri lungime, a fost zărit joi, la circa 100 de metri de țărm, în apropierea stațiunii Sitges, aflată la o jumătate de oră de Barcelona, relatează TVR din Spania.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inițial, au fost închise două plaje, iar autoritățile au arborat steagul roșu, pentru ca turiștii să nu intre în apă.

Rechinul a fost monitorizat o perioadă, după care i s-a pierdut urma, așa că a doua zi a fost arborat steagul galben, semn că se poate intra în apă, dar cu precauție.

Alți doi rechini, din specia numita Tintoreras, au fost văzuți apoi în Vilanova și Geltru.

În total, 5 plaje au fost închise până când salvamarii și specialiștii în fauna marină care au analizat exemplarele au spus că nu reprezintă un pericol pentru înotători.

Turiștii însă sunt destul de speriați și puțini se aventurează să înoate departe de țărm.

În ultimii ani, rechinii s-au apropiat destul de mult de țărm, mai ales în această perioadă.

Anul trecut, 3 rechini au fost zăriți în 3 zile consecutive, de această dată pe Costa Blanca, în apropiere de Cullera, lângă Valencia și în Benidorm.

Politica