vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Festival de muzică la cea mai veche culă din țară

Cea mai veche culă din România, de peste cinci secole, parte a Complexului Muzeal Măldăreşti din Vâlcea, va răsuna timp de trei zile de muzică şi veselie. Conform adevărul.ro, festivalul „Fii cool la cule” este conceptul administrației vâlcene de a atrage a readuce în atenţia românilor fortificaţiile boiereşti din Oltenia, construite după modelul turcesc.

Evenimentul va avea loc în perioada 22 – 24 iulie, la Culele de la Măldăreşti. În această perioadă vor concerta: Taraful de la Vărbilău, Taraful Iancu Jianu, Constantin Gaciu, Bogdan Simion şi Lăutarii de Mătase, Andreea Bălan şi Nicole Cherry, dar şi Rapsodia Vâlceană, Filarmonica „Ion Dumitrescu”, părintele Codruţ Scurtu şi Formaţia Vocal – Instrumentală de Muzică Veche Arheon.

Trupele vor concerta în 3 seri cu tematică diferită: Seara lăutărească, seară medievală şi seară pop-folk sunt propunerile organizatorilor pentru a satisface preferinţele muzicale ale unui public cât mai variat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Festivalul va fi la prima ediție, iar evenimentul este unul care se doreşte să devină o tradiţie. Muzica va fi însoţită de bucate pe măsură, după reţete de altădată, conform sursei citate.

Sursa foto: adevarul.ro.

Politica