miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În vacanţă cu animalul de companie! Unde se eliberează un pașaport pentru câini sau pisici

Ai nevoie de pașaport pentru animale atunci când vrei să călătorești cu avionul sau chiar cu mașina, împreună cu animalul de companie, în afara granițelor țării. Pentru a obține acest pașaport pentru animale este nevoie să fie îndeplinite câteva condiții.

Astfel, pentru călătorii în spatiul Uniunii Europene, animalul de companie trebuie să fie identificat cu un cip electronic şi să deţină un paşaport European.

Paşaportul certifică faptul că animalul, câine sau pisică, a fost vaccinat corespunzător. Atunci când vrei un astfel de document, este bine să începi demersurile din timp, deoarece este posibil să dureze destul de mult. Dacă pașaportul se poate obține relativ repede, vaccinurile necesare eliberării lui și microciparea pot dura ceva mai mult, scrie libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un pașaport pentru animale de companie poate fi eliberat câinilor, pisicilor și chiar și dihorilor și prezintă detaliile oricăror tratamente sau vaccinări pe care le-a putut avea animalul tău de companie.

Puteți obține un pașaport pentru câinii, pisicile sau dihorii de companie de la orice medic veterinar autorizat (căruia autoritățile competente i-au permis să emită pașapoarte pentru animalele de companie). Un pașaport pentru animale de companie este valabil pe toată durata vieții, atâta timp cât animalele respective sunt la zi cu vaccinurile contra rabiei.

Pașaportul conține o descriere a animalului de companie, precum și alte detalii, inclusiv despre microcipul sau codul tatuat, evidența privind vaccinarea antirabică și datele de contact ale proprietarului și ale veterinarului care a emis pașaportul.

Prețul unui pașaport pentru câini sau pisici în 2022, poate varia în funcție de cabinetul veterinar ales pentru a obține acest document. Prețul pașaportului în sine pornește de la 100 de lei, dar poate crește în funcție de vaccinările sau tratamentele necesare.

Pașapoartele europene pentru animale de companie sunt eliberate numai pentru câini, pisici și dihori domestici. În cazul în care călătoriți în altă țară din UE cu alte animale de companie (păsări, animale acvatice ornamentale, reptile, rozătoare sau iepuri), va fi nevoie să verificați normele naționale aplicabile în țara pe intenționați să o vizitați pentru informații despre condițiile de intrare.

Certificatul UE privind sănătatea animalelor este un alt tip de document care conține informații specifice despre animalul de companie, fie că este câine sau pisică (identitate, sănătate, vaccinare antirabică) și se bazează pe un model standard al UE.

În cazul în care călătoriți dintr-o țară sau un teritoriu din afara UE, animalul de companie trebuie să dețină un certificat sanitar UE emis de un veterinar autorizat din țara de plecare cu cel mult 10 zile înainte de sosirea animalului de companie în UE. Certificatul este valabil pentru călătoriile între țările UE timp de 4 luni de la această dată sau până la expirarea vaccinului antirabic.

Politica