Turcii preiau azi, oficial, Craiova. Un nou proprietar la Ford

Turcii preiau azi, oficial, Craiova. Americanii ne-au vândut pentru 575 milioane euro. Este vorba despre fabrica Ford din Bănie care va fi preluată, astăzi, oficial de noul proprietar. Este vorba despre Ford Otosan, partener al americanilor, care promite investiții noi de 490 milioane euro și modele auto electrice produse în Bănie.

Încă din martie, Ford a anunțat că fabrica de la Craiova va produce noua generație a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât și în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producție în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024. O versiune complet electrică ar urma să aibă, tot din 2024, și modelul Ford Puma.

“Pentru a sprijini lansarea următoarei generații a modelului Courier, Ford Otosan anunță o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată în următorii trei ani. Astfel, capacitatea totală de producție a fabricii de la Craiova va crește de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fabrica Ford Otosan din Craiova joacă un rol cheie în planurile de electrificare ale Ford în Europa, iar prin această preluare, unitatea de producție din România va beneficia de experiența și expertiza vastă a Ford Otosan în electrificare, proiectare de vehicule comerciale, inginerie și producție. Expertiza și know-how-ul Ford Otosan în electrificare, așa cum se vede la emblematicul model E-Transit recent lansat, se vor regăsi și în vehiculele electrice pe care compania le va produce în fabrica de la Craiova.

Ford mai anunță astăzi că, în contextul transferului de proprietate de la Craiova, a fost creată o nouă companie – Ford Romania Services SRL – care integrează activitățile de vânzări și marketing ale Ford in România (Compania Națională de Vânzări), condusă de Roxana Capătă și Ford Business Solutions Center (FBS), condus de Dieter Rogmann. De asemenea, unele funcțiuni europene suplimentare, precum Serviciile de Cumpărări și Contabilitate, care operează din Craiova, își vor desfășura activitatea în cadrul companiei Ford România Services”, au anunțat reprezentanții companiei la finalizarea acordului de preluare a proprietății fabricii din Bănie.

Populare

Recomandări

Protest cu pudră de cacao și noroi aruncate pe bazilica Sfântul Marcu din Veneţia

Activişti pentru climă au folosit extinctoare de incendiu pentru...