Salmonella închide cea mai mare fabrică de ciocolată din lume! Lecitina, sursă a contaminării

Date:

Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, uzina Wieze din Belgia, și-a încetat temporar activitatea după ce s-a descoperit că un lot de producție a fost contaminat cu bacteria Salmonella, scrie CNN.

Producătorul de ciocolată elvețiană, Barry Callebaut, a sistat temporar producția la fabrica de la Wieze, a anunțat săptămâna trecută compania.

„Pentru Barry Callebaut siguranța alimentară este esențială. Programele noastre solide de siguranță alimentară care sunt în funcțiune ne-au permis să identificăm rapid lecitina ca sursă a contaminării”, a spus compania, care a adăugat că autoritățile belgiene din domeniul alimentar au fost informate de incident.

Lecitina este o substanță grasă folosită pentru a amesteca alte ingrediente în ciocolată.

Compania a spus că a luat măsuri preventive, inclusiv retragerea produselor care au ieșit de pe linia de producție de când au fost făcute testele. Fabrica va rămâne închisă până când situația va fi remediată. Barry Callebaut a spus că ciocolata contaminată nu a ajuns în magazine, scrie digi24.ro

Comapania, care a avut venituri de 8 miliarde de dolari din vânzări în anul financiar 2020-21, produce ciocolată pentru alți ciocolatieri, atât pentru producători mici, cât și pentru marile branduri internaționale.

„Barry Callebaut își va rezerva destul timp pentru a continua analiza foarte sârguincioasă a cauzei care stă la baza [incidentului]”, a spus compania. „Când va fi gata, liniile [de producție] vor fi curățate și dezinfectate înainte ca procesul de producție să fie repornit”.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente