miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rotaru mută pentru campionat: Ivan Martic, cu 72 minute jucate în întreg sezonul trecut!

Oltenii au realizat cel de-al doilea transfer gratis din acest mercato. Croato-elvețianul a ajuns deja în cantonamentul din Austria.

La fiecare început de sezon, CSU Craiova anunță campionatul drept obiectiv și un buget de achiziții impresionant. „Acționarii ne-au mai dat 1 milion de euro, doar pentru transferuri”, spunea triumfalist președintele Sorin Cârțu. Și cu bugetul impresionant, oltenii aduc jucători gratis.
Ivan Martic (31 de ani), a revenit în Bănie. Fundașul dreapta a ajuns deja în cantonamentul din Austria, sub comanda lui Laszlo Balint. Va fi, așadar, al doilea jucător adus gratis în această perioadă de mercato după brazilianul Raul Silva.
„Martic a venit acum la echipă, după ce a plecat Conte. A revenit, după 2-3 ani în care a fost în țara lui natală. Poate juca și fundaș central”, a precizat Cârțu la Pro Arena.
Cifrele lui Ivan Martic de la plecarea din Bănie sunt modeste. Din august 2020, de când a semnat cu FC Sion n-a jucat decât 18 partide în Superliga elvețiană, iar în actuala stagiune doar 72 de minute, adunate din două partide. În schimb, a jucat pentru echipa U21 a clubului în Promotion League, în 13 jocuri. La primul desant în Bănie, fundașul dreapta elvețian a îmbrăcat de 75 de ori tricoul alb-albastru, perioadă în care marcat cinci goluri și a oferit șapte pase decisive. 150.000 de euro este cota de piață a lui Ivan Martic.
Așadar, Ivan Martic este soluția lui Mihai Rotaru pentru înlocuirea lui Antoine Conte. Jucătorul croato-elvețian se înscrie în seria repatrierilor atât de dragi patronului CSU Craiova, din care au mai făcut parte Vătăjelu, Screciu, Ivan, Nuno Rocha ori Acka.

Politica