vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. A fost semnat contractul pentru 6 autobuze electrice

S-a semnat contractul de achiziționare a 6 autobuze electrice, din cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, pentru municipiul Drobeta Turnu Severin. Contractul are o valoare de 16.000.000 lei fără TVA și face parte din proiectul de creștere a mobilității urbane, ce presupune eficientizarea transportului public, crearea de piste de biciclete și achiziția de autobuze moderne, a anunțat primarul Severinului, Marius Screciu.

”Venim cu vești bune pentru toți severinenii. Astăzi, alături de președintele Consiliului Județean, domnul Aladin Georgescu, am semnat contractul de achiziționare a 6 autobuze electrice, din cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, pentru municipiul Drobeta Turnu Severin”, a anunțat primarul.

Termenul de livrare al autobuzelor este de 14 luni de la semnarea contractului, însă am garanția că acestea vor ajunge mai repede în Drobeta – Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, primarul anunță că vor fi montate și 6 stații de încărcare lentă, fiind, totodată, dotat și dispeceratul din cadrul Centrului de Comandă și Control.

”Prin acest proiect, ne propunem să reducem emisiile de gaze cu efect de seră de pe raza municipiului, să oferim un sistem modern și eficient de transport public, dar și să creștem confortul și siguranța cetățenilor. Autobuzele sunt unele moderne, având aproximativ 90 de locuri și sunt dotare cu aer condiționat, sistem ticketing – ce permite achiziționarea biletelor online – sistem de informare a călătorilor și de supraveghere video”, a mai spus edilul.

Alte trei autobuze urmează să ajungă la sfârșitul anului, în cadrul unui contract cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

”Lucrăm și la întocmirea altor proiecte, pe bani europeni, de modernizare a celor mai importante stații de autobuz din Drobeta – Turnu Severin, prin dotarea lor cu sisteme electronice de informare și panouri de afișaj pentru călători”, a mai adăugat Marius Screciu.

Politica