FCU Craiova, și bătută, și cu jucătorul luat!

Date:

Un nou pas cu stângul pentru olteni în stagiul din Austria. FC Kisvarda, echipa unde a fugit Kovacic, a bătut-o pe trupa lui Croitoru în cel de-al patrulea meci amical al verii.

FCU Craiova a fost învinsă de Kisvarda, locul 2 în Ungaria sezonul trecut. Maghiarii au condus la pauză prin golul lui Makowski din minutul 33, FCU a egalat prin Compagno (70), dar Kisvarda a mai lovit o dată, din penalty, prin Camaj (85). Echipa de start trimisă de Croitoru: R. Popa – Enache, Duarte, Huyghebaert, Van Durmen, Achim, Asamoah, Sidibe, Marquet, Baeten, Compagno.
Kisvarda este chiar echipa pe care cei de la FCU Craiova a reclamat-o la FIFA, considerând că gruparea maghiară i-a furat un jucător, pe Dominik Kovacic. Clubul maghiar a anunțat în momentul transferului: „Kovacic a sosit în Austria și a semnat cu formația noastră, după ce contractul său cu FCU Craiova a expirat în ultima zi a lunii trecute”. Fundașul croat a și oferit un interviu pentru site-ul oficial al maghiarilor: „Sunt foarte fericit că am semnat cu noua mea echipă, sunt încântat să cunosc staff-ul și noii colegi. Am auzit doar lucruri bune despre Kisvarda și despre campionatul Ungariei, știu de condițiile din Ungaria, sunt excelente”.
Oltenii au emis un comunicat prin care au anunțat că s-au plâns la UEFA de ce li s-a întâmplat: „Fotbal Club Universitatea 1948 a sesizat, în cursul zilei de azi, FIFA despre comportamentul neregulamentar și lipsit de fair-play al clubului maghiar Kisvárda. Astfel, la echipa menționată mai sus a fost prezentat jucătorul Dominik Kovačić, acesta aflându-se sub contract cu echipa noastră până la 30 iunie 2024. Fundașul croat a părăsit astăzi cantonamentul echipei fără acordul clubului, încălcând astfel contractul încheiat în iunie 2021”.
A fost al patrulea amical al celor de la FCU în cantonamentul din Austria. Echipa pregătită de Marius Croitoru a obținut o singură victorie, 1-0 cu Admira Wacker, și a mai fost învinsă de AEK Larnaca, 1-2. Celălalt meci s-a încheiat la egalitate, 3-3 cu Kapfenberger SV.

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...