joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova, și bătută, și cu jucătorul luat!

Un nou pas cu stângul pentru olteni în stagiul din Austria. FC Kisvarda, echipa unde a fugit Kovacic, a bătut-o pe trupa lui Croitoru în cel de-al patrulea meci amical al verii.

FCU Craiova a fost învinsă de Kisvarda, locul 2 în Ungaria sezonul trecut. Maghiarii au condus la pauză prin golul lui Makowski din minutul 33, FCU a egalat prin Compagno (70), dar Kisvarda a mai lovit o dată, din penalty, prin Camaj (85). Echipa de start trimisă de Croitoru: R. Popa – Enache, Duarte, Huyghebaert, Van Durmen, Achim, Asamoah, Sidibe, Marquet, Baeten, Compagno.
Kisvarda este chiar echipa pe care cei de la FCU Craiova a reclamat-o la FIFA, considerând că gruparea maghiară i-a furat un jucător, pe Dominik Kovacic. Clubul maghiar a anunțat în momentul transferului: „Kovacic a sosit în Austria și a semnat cu formația noastră, după ce contractul său cu FCU Craiova a expirat în ultima zi a lunii trecute”. Fundașul croat a și oferit un interviu pentru site-ul oficial al maghiarilor: „Sunt foarte fericit că am semnat cu noua mea echipă, sunt încântat să cunosc staff-ul și noii colegi. Am auzit doar lucruri bune despre Kisvarda și despre campionatul Ungariei, știu de condițiile din Ungaria, sunt excelente”.
Oltenii au emis un comunicat prin care au anunțat că s-au plâns la UEFA de ce li s-a întâmplat: „Fotbal Club Universitatea 1948 a sesizat, în cursul zilei de azi, FIFA despre comportamentul neregulamentar și lipsit de fair-play al clubului maghiar Kisvárda. Astfel, la echipa menționată mai sus a fost prezentat jucătorul Dominik Kovačić, acesta aflându-se sub contract cu echipa noastră până la 30 iunie 2024. Fundașul croat a părăsit astăzi cantonamentul echipei fără acordul clubului, încălcând astfel contractul încheiat în iunie 2021”.
A fost al patrulea amical al celor de la FCU în cantonamentul din Austria. Echipa pregătită de Marius Croitoru a obținut o singură victorie, 1-0 cu Admira Wacker, și a mai fost învinsă de AEK Larnaca, 1-2. Celălalt meci s-a încheiat la egalitate, 3-3 cu Kapfenberger SV.

Politica