joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii români, trimiși din nou în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație

Zeci de pompieri români și bulgari au ajuns sâmbătă în Grecia, fiind primele echipe dintr-o forță de intervenție europeană detașate în această țară, pentru a asigura sprijin în cazul unor incendii majore de vegetație în această vară, scrie Reuters.

28 de pompieri din România, cu opt mașini de intervenție, și 16 pompieri din Bulgaria, cu patru vehicule, sunt primii care au ajuns în Grecia, pentru misiunea de două luni, coordonată și finanțată prin mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene.

„Vă mulțumim mult că ați venit să ne ajutați în timpul unei veri care se anunță dificilă pentru țara noastră și că dovediți că solidaritatea europeană nu este doar o vorbă, ci o realitate”, a declarat ministrul Protecției Civile din Grecia, Christos Stylianides, care i-a întâmpinat sâmbătă pe pompierii din România și Bulgaria.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Când lucrurile se complică, veți lucra cot la cot cu pompierii noștri pentru a salva vieți și proprietăți”, a mai spus el.

Incendiile din vara trecută au ars circa 121.000 de hectare de pădure și vegetație în mai multe părți ale Greciei, când țara s-a confruntat cu cel mai mare val de căldură din ultimii 30 de ani, scrie digi24.ro

Cel mai grav dezastru provocat de incendii s-a petrecut în 2018, când 102 oameni au murit în urma unui foc care a cuprins orașul Mati de la malul mării.

Politica