joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Cod galben de caniculă, urmat de Cod portocaliu de vijelii, în Oltenia

Meteorologii au prelungit până marți avertizările de caniculă și disconfort termic ridicat.

Astfel, pentru zilele de duminică, luni și marți a fost emis un cod galben de căldură și disconfort termic ridicat, pentru toate regiunile.

Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luni și marți, va fi cod portocaliu de căldură și disconfort termic accentuat, în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Canicula va fi însoțită și de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Astfel, până duminică, la ora 23:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de deal și munte, precum și în Transilvania și local în Oltenia, Moldova și nord-vestul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.
În același interval, va fi în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică și ploi abundente.

În zonele de munte și în nord-vestul Olteniei vor fi averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

Politica