joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

46 de kilometri de drumuri, vizate de reabilitare

46 de kilometri de drumuri județene vor fi reabilitate în Mehedinți. Așa intenționează administrația județeană.
Vineri a fost semnat contractul pentru proiectarea și realizarea expertizei tehnice și a documentației necesare reabilitării/modernizării a 46 kilometri drumuri județene în Mehedinți, tronsoane ale DJ 562 și DJ 564.
Potrivit Consiliului Județean, documentația este finanțată cu fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică.
Tronsoanele cuprinse în proiect sunt:

  1. DJ 562: Gemeni – Dârvari – Obârșia de Câmp (int. DN 56A);
  2. DJ 564: Nicolae Bălcescu (int. DN 56A) – Viașu – Pătulele (int. DJ 562A);
  3. DJ 564: Pătulele (int. DJ 562A) – Dănceu – Jiana – Scăpău (int. DJ 562);
  4. DJ 562: Devesel (int. DN 56B) – Scăpău – Stârmina (int. DN 56A).

“Documentația pentru care am semnat contractul astăzi ar urma să se realizeze în următoarele cinci luni, urmând ca apoi să demarăm lucrările de execuție pe cele patru tronsoane.

Acesta este cel de-al doilea mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din Mehedinți, pe care îl implementează Consiliul Județean Mehedinți, cu fonduri europene, după ce anul acesta vom recepționa investițiile realizate pe cei 112 km de drumuri județene.
Principalii beneficiari ai proiectului care astăzi intră în implementare sunt locuitorii comunelor Dârvari, Obârsia de Câmp, Vânju Mare, Patulele, Jiana și Devesel.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am acordat mereu o importanță majoră investițiilor de reabilitare a drumurilor județene deoarece consider că infrastructura rutieră reprezintă cartea de vizită a oricărui județ, deschide perspective pentru dezvoltare economică și turistică”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica