marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Studiul de Fezabilitate pentru Spitalul de Pediatrie Craiova a fost aprobat

Craiova va avea un spital de Pediatrie. Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Construire imobil cu destinaţia de spital în str.Filantropiei, nr.1” la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova a fost aprobat.

Autoritățile locale din Bănie își doreau ca Spitalul de Pediatrie să fie construit cu fonduri europene, dar proiectul nu a fost inclus în lista unităților medicale ce se pot ridica prin PNRR. Totuși, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, încă speră ca decizia să fie modificată la Comisia Europeană. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, edilul spune că spitalul se va face, chiar dacă va fi nevoie de un împrumut.

De peste 2 ani de zile se lucrează la acest proiect. A avansat încă o etapă, în sensul că astăzi ne-am întâlnit pentru a aproba studiul de fezabilitate, care a fost o adevărată epopee, pentru că procedura a fost selectată de ANAF și ne-a întârziat aproape un an de zile. Ne-am fi dorit foarte mult ca Spitalul de Pediatrie, care va deservi 5 județe din Oltenia, să intre pe PNRR. Din păcate, nu s-a aprobat în această listă, deși era printre cele mai avansate proiecte. 49 de spitale au fost aprobate. În unele județe câte 4 spitale. Ieri s-a discutat în coaliție acest subiect, ca să se revină asupra listei de spitale la Comisia Europeană. Dacă vom reuși să îl facem și eu sunt 100% convinsă că indiferent cum, prin fonduri europene sau chiar dacă va fi nevoie să facem împrumut, trebuie să construim acest spital pentru că este nevoie de el”, a spus Lia Olguța Vasilescu, joi, în cadrul ședinței Consiliului Local.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Durata de realizare a proiectului este de 28 de luni. Doar proiectarea ar urma să dureze 4 luni. Unitatea medicală va avea subsol, parter, 7 etaje, etaj tehnic și heliport. Suprafața desfăsurată totală va fi de 32.636 mp. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 478.512.717,23 lei.

Obiectivul de investiţii propus urmăreşte relocarea Secţiilor de Pediatrie şi Maternitate ce funcţionează astăzi în pavilioane diferite, la adrese diferite, împreună cu alte spaţii identificate ca fiind necesare pentru buna desfaşurare a activităţii clinice, într-o nouă clădire, conformă cu standardele actuale de calitate, pentru a putea oferi servicii de îngrijiri medicale de calitate, integrate. În prezent, activitatea medicală din cadrul Spitalului Clinic Municipal Filantropia se desfaşoară în cele 33 pavilioane diferite, ceea ce duce adesea la întârzieri în furnizarea serviciilor, la creşterea costurilor şi la utilizarea ineficientă a resurselor, afectând calitatea şi eficienţa îngrijirilor medicale. Totodată, clădirile ce adapostesc spaţiile medicale nu mai răspund cerinţelor actuale”, se specifică în referatul de aprobare al proiectului.

Politica